2013. február 11., hétfő

Farsang farka I.


Kevés vidámabb dolgot tudok elképzelni, mint a farsangi jelmezbálon tarka-barka ruháikban átlényegült gyerekek. A fennkölt arccal vonuló királylányok, a kardoskodó lovagok, a kosarat lóbáló Piroskák, a marcona kalózok és a vicsorgó kistigrisek látványa számomra megunhatatlan. 
A télbúcsúztató karnevál ráadásul rengeteg lehetőséget kínál a kézműveskedéshez. Alkothatunk lampiont, girlandot, maszkot, álarcot stb. Ez esetben igaz a „tétel”: bármiből bármi elkészíthető, csak kotorni kell egy kicsit a háztartásban, hulladékpapírokból (papírhengerek, maradék krepp és karton, nyomtatópapír) remek dekorációkat hozhatunk létre, az sem baj, ha „túlszínesek”.
A Kistenyér tanfolyamok végén a maradék festéket mindig rákenjük egy papírra vagy papírgurigára, ezért elhatároztam, hogy a jókedvű napokra elsőként hengerből készítünk lampiont.
A foglalkozásokra általában saját ötletekkel készülök, de mivel nem szégyen másoktól tanulni, most egy, a Színes Ötletek blogon talált lampiont fejlesztettem tovább hengerre. Találtam ott még egy függő gömböcöt is, annyira tetszett, hogy azt is elkészítettük. A színes dekorációkat lámpákra lógattuk, így még világítottak is.

A lampionkészítés leírásához kattints a KREATÍV fülre.

Busójárás 2013-ban: február 7-12. 

Információ:  http://www.mohacsibusojaras.hu/
Színes Ötletek:  ttp://szinesotletek.blog.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.